Прокуратурата търси кой е снимал как Гешев си чати с „Pi ar Sevi Boiko“

0

Прокуратурата иска да знае кой е снимал началника й Иван Гешев да си чати с пиарката на бившия премиер Бойко Борисов Севдалина Арнаудова. Снимки от комуникацията им бяха разпространени миналия месец, а Арнаудова призна, че двама са си говорили. Това се случва по време на заседание на парламентарната правна комисия. Снимка на телефона на главния прокурор показа, че той си чати в приложението „Телеграм“ с „Pi ar Sevi Boiko“.

След скандала сигнал до прокуратурата с твърдения за престъпление от страна на Гешев бе подаден от гражданското движение „БОЕЦ“. Държавното обвинение обаче е започнало съвсем друга проверка, съобщи лидерът на организацията Георги Георгиев. Прокурорите се интересуват кой е снимал комуникацията на началника им са образували дело по разпоредба от НК, която гласи, че „който узнае неадресирано до него съобщение, изпратено по електронен път, или отклони от адресата му такова съобщение се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от сто до триста лева“.

„Каскетите издирват и преследват разобличителите на Гешев!“, написа по този повод Георгиев.

От публичната информация за преписката се вижда, че тя е изпратена при разследващ полицай от СДВР. От прокуратурата засега не са коментирали.

Не е ясно кой е снимал чатът Гешев-Арнаудова. Кадрите бяха разпространени от няколко депутати – Явор Божанков (БСП), Николай Хаджигенов (ИБГНИ) и Радостин Василев (ИТН).

Това е типична реакция за прокуратурата. Преди години държавното обвинение издирваше кой е направил записа от къщата на Бойко Борисов в Банкя и нито веднъж не се заинтересува от данните за търговия с влияние, споделени от участниците в разговора.

зарядни станции за електромобили