Прокуратурата търси руски шпиони в ДАНС

0
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура провежда акция в ДАНС. По първоначална информация действията са в търсене на служители на контраразузнаването, предавали информация на руските служби.

Генералът, обвинен в шпионаж за Русия, остава под домашен арест

„Това, което разследваме сега на много места и ДАНС работи, е много сериозна руска шпионска диаспора която се е образувала в България и която виждаме, че работи по много различни интереси. Част от нещата, които са ми докладвали, са че има руски агенти, които са работили срещу разбирателството ни със Северна Македония“, коментира премиерът Кирил Петков.

Официална информация от прокуратурата все още няма. През последните седмици държавното обвинение е особено активно по тази линия. Наскоро по подозрение за шпионаж в полза на Русия бе арестуван генералът от запаса Валентин Цанков. Едновременно с това бе изгонен дипломат от руското посолство.

Шестима застават пред съда за шпионаж (видео)

Има и друго подобно разследване. По него бяха задържани служители на военното министерство. Подозренията са, че тази група е била ръководена от бившия шеф във военното разузнаване Иван Илиев.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили