Прокурори и следователи започват оглед в Хитрино

0
34
битови принадлежности

Окръжната прокуратура – Шумен започна разследване на престъпление по транспорта след инцидента в Хитрино, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Варна

На място, с участие на служители на МВР и специалисти по противопожарна безопасност, започват и първоначалните действия по разследване – оглед на местопроизшествие и разпити на свидетели. След допускането на разследващите екипи до влаковата композиция ще бъдат иззети измервателните уреди от локомотива. Установено е, че железопътният транспорт е бил осъществен от русенското дружество „Булмаркет“, чийто управител е на мястото на инцидента и ще бъде разпитан. Създадена е организация за изземване на документацията от дружеството от седалището му в гр. Русе, както и от мястото на композирането на влаковата композиция на гара Бургас.

Както ТВН вече съобщи, в следствие на дерайлиране на товарна влакова композиция на „Булмаркет“ избухнаха 4 цистерни. При инцидента загинаха 5 души, над 20 са ранени, част от които тежко и бяха унищожени множество сгради в района.