Променливо време и през юли

0

И през първата половина на юли времето ще остане променливо, с чести превалявания, а на моменти и нетипични за сезона захлаждания, показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Месецът ще започне със слънчево време, но още към 2-3 юли ще има студен атмосферен фронт и въздушната маса ще се лабилизира. На много места в страната ще има краткотрайни, интензивни валежи и гръмотевични бури.

В средата на първото десетдневие се очаква относително стабилизиране и над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, с развитие на купеста облачност над планинските райони, където не са изключени и краткотрайни валежи.

През втората половина от първото десетдневие въздушната маса отново ще е неустойчива и се повишава вероятността за валежи, на места значителни по количество, с гръмотевични бури и условия за градушки. Очаква се и относително понижение на температурите и в западната половина от страната те ще бъдат дори по-ниски от обичайните. На много места ще има валежи, гръмотевични бури и градушки. Температурите ще се понижат още.

В края на десетдневието изгледите са за стабилизиране на времето – ще бъде слънчево време, с купеста облачност над планинските райони, където на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Температурите относително ще се повишат.

През третото десетдневие температурите ще се повишат, времето ще е предимно слънчево, относително сухо и горещо. Вероятност за преминаване на атмосферни смущения с изолирани краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, има в началото и в края на периода.

Най-ниските минимални температури през ще бъдат между 12 и 17 градуса, а най-високите максимални – между 34 и 39 градуса.

 

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук