„Промяната“ отряза ГЕРБ, ще преговаря с останалите

0

Коалиция „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“ няма да подкрепи първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС с кандидат за премиер Мария Габриел.

Решението на втората по големина политическа сила в парламента беше взето след последователни заседания – на Коалиционен съвет на петимата лидери – Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев, обсъждания в Националния съвет на „Продължаваме Промяната“, след което и среща с парламентарната група на коалицията.

От коалицията обявиха, че започват разговорите за подкрепа на втория мандат с всички парламентарно представени партии.

„Ситуацията, която се създава последните дни, потвърждава нашата дългосрочна позиция, че българската политическа система, институционална система, не може да се нормализира без по-дълбока амбициозна промяна в Конституцията по отношение на Висшия съдебен съвет, на прокуратурата. Видно е, че всичко останало дава „къси съединения“. Затова ПП-ДБ започват разговор има ли наистина политическа основа, върху  която може да се формира конституционно мнозинство, на база на което вторият мандат да може да бъде реализиран“, заяви Христо Иванов

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук