„Прощъпулници“ изненадаха старите играчи в златарския бизнес

0
1548

С много точни ценови предложения, превишаващи с малко пазарния курс, новаците са спечелили и 5-те групи, за които са наддавали. Така изненадващо са развалили сметките на традиционни играчи, привикнали да участват в подобни търгове в цялата страна, като предлагат оферта за цялото обявено количество, но с минимална надбавка от стартовата цена.

Общо в търга за 8-те групи за6 кг. изделия от благородни метали са участвали пет участника, които са подали 14 ценови оферти. Общата сума, за които са били продадени бижутата е 181 300 лв.

Най-голям ръст над предварително обявената стартова цена е имало за групата, в която е била дамска висулка „Версаче“, която се е продала на цена  21 % над стартовата.

Това е първият за тази година търг в офиса на НАП в Русе и всички, предлагани в него изделия са били конфискувани на граничните пунктове за митническа контрабанда и отнети със съдебни актове. През миналата 2013 г. русенската приходна администрация е провела 2 подобни търга за общо 9 кг. изделия от благородни метали, с които за държавния бюджет са осигурени над 266 000лв.