Протест за пътя Русе-Кубрат събира край „Джъмбо“ жителите на 7 населени места

0

Жители на седем населени места излизат на общ протест заради лошото състояние на пътя Русе-Кубрат. Те са недоволни от липсата на адекватни действия от страна на държавата. Протестът ще се състои на 4 юли от 14 часа на кръстовището на „Джъмбо“, съобщиха организаторите. Ще бъде затворен пътят в посока Кубрат, като ще оставят главния път Русе-Разград свободен за преминаващите.

На протеста ще има представители от всички населени места, през които минава пътят Русе-Кубрат и които ежедневно от години се сблъскват с невъзможността да пътуват нормално заради дупките и разбитата настилка. С автомобили ще се включат хора от Червена вода, Хотанца, Ново село, Беловец, Тетово, Образцов чифлик, Кубрат. В протеста са поканени да се включат всички, които имат желанието да помогнат да се привлече вниманието към проблема.

Поканени са и представители на политически партии и граждански организации.

Целта е да се ускори ремонтът на пътя, който според АПИ би трябвало да започне през септември. Хората обаче са скептични, тъй като от години само слушат обещания. А дори ремонтът да започне наесен, времето не е подходящо за основна рехабилитация, тъй като зимата не може да се извършва асфалтиране и на практика ще се отложи за следващата пролет.

На последната си сесия Общинският съвет в Русе гласува обръщение до правителството, с което настоява да се ускорят процедурите по ремонта на пътя.