150 арестувани във Франция след стрелба на полицай по 17-годишен

0

След фаталната стрелба на полицай към тийнейджър, протести възникнаха в цяла Франция, с взривяване на полицейски участъци, кметства и училища. Втората вечер беше още по-насилническа, с ареста на 150 души.

По време на размириците в сряда бяха арестувани 150 души. Те последваха хаотичната нощ във вторник, през която 24 полицаи бяха ранени, а 40 автомобила изгоряха в няколко предградия на Париж, твърдят френските власти, което ги накара да изпратят 2000 допълнителни полицаи в очакване на втора нощ на демонстрации.

Властите осъдиха насилието, като президентът Макрон го нарече „неоправдано“. Видеоклипът предизвика подобен шок и гняв в цяла Франция, като засегна особено силно младите цветнокожи мъже и жени, които смятат, че са дискриминирани от полицията.

Сцените на насилие предизвикаха опасения за размирици и бунтове. Организация за правата на човека във Франция установи, че младите чернокожи и араби са 20 пъти по-застрашени от спиране от полицията. Властите се подготвят за трета нощ на насилие, като ще бъдат мобилизирани 40 000 полицаи. Макрон призова за търпение, за да се даде възможност на системата за наказателно правосъдие да действа.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук