Протестиращи подгониха Орешарски

2
1790

blokada_oresharski03Гражданите пресрещнаха колата на премиера, след като той напусна сградата на Софийска градска художествена галерия, където заедно с френския посланик откри изложбата на Жул Паскин „От Видин до Париж“.

blokada_oresharski02Орешарски успя да влезе в колата си, докато полицаи и служители на НСО избутваха хората. Униформените обаче не успяха да предотвратят сблъсъка с гражданите, чиято бройка непрекъснато се увеличаваше. Недоволните скандираха „Оставка”, „Боклук” и „Мафия”, и бяха изтръгнали няколко колчета от тротоарите. Полицаи ескортираха пеша автомобила на премиера и предпазваха с телата си колата от протестиращите.

На кръстовището на „Гурко“ и „Раковски“ гражданите бяха обърнали няколко контейнера за боклук, но полицаите успяха да ги преместят. В сблъсъка с протестиращите се включиха и полицаи на мотори, а кортежът на премиера премина почти по тротоара и продължи по пътя си.

Акцията беше организирана от противници на правителството, които излязоха на протест за 117-и пореден ден.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Платени простаци! Не съм фен на никоя партия всички са на принципа интереса криви феса, но какво ще стане, ако пак ги изберат на нови избори, тогава дупе да ни е яко, защото ще имат още един коз!

  2. Нямаме нужда от нови избори. Нов мозък ни трябва. Тоз келявия народ и Далай Лама да се навие да го управлява и той ще го гази и експлоатира.