Протестиращи „затапиха“ подхода към Дунав мост

1

Въпреки че предварително бяха обявили, че няма да блокират движението, протестиращите на няколко пъти затвориха подходите към моста, с което създадоха допълнителни затруднения в и без това затрудненото движение по съоръжението. Образуваха се дълги колони от автомобили във всички посоки. Полицията се опита да убеди фермерите да не затварят пътя, но те не се съгласиха. Органите на реда не се намесиха, за да не се създава излишно напрежение.

givotnovadi_protest23Протестиращите настояваха за увеличаване на дотациите от страна на държавата, в достатъчен размер, за да бъдат стоките конкурентоспособни на българския пазар. Освен това се иска предоставянето на държавни и общински пасища и мери с определени привилегии. Животновъд от Сливен пък извади бучка сирене, с думите, че за нейното производство са необходими 3,5 л. мляко. В същото време по магазините се продава „сирене“ на цена малко  над 3 лв. „Сами преценете, колко мляко има в този продукт“, каза животновъдът.

givotnovadi_protest17В знак на протест те разляха няколко туби с мляко, подчертавайки, че това е трудът на един дребен стопанин за цял ден. Реална себестойност на литър мляко е 0,60 лв., в страната се внася такова на цена 0,45 лв., подчерта русенският животновъд Стефан Петров Той бе категоричен, че държавата трябва да предприеме мерки, за да подкрепи собствените си производители.

След два часа блокада, която предизвика недоволството на шофьорите и пътуващите от и към Румъния – някои от които изтърваха полетите си, фермерите се разотидоха.

1 коментар

  1. пред парламента трябва да се протестира. То вероятно вече и там няма никой , заминаха по почивки и наи вероятно отговорът ще е като не върви млякото сейте ягоди)))

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук