Протестните партии към Слави: Ще говорим в парламента

0
Снимка: БГНЕС

Политическите формации в 46-то НС лаконично коментираха дадената крачна назад от ИТН и протегната ръка от страна на партията на Слави Трифонов за диалог. Позицията на другите две партии на протеста е, че разговорите ще се водят в бъдещия парламент.

За да натиснат бутона в подкрепа на предложения кабинет от ИТН от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ имат няколко условия. За тях важно било да има поставени конкретни цели, а не кой ще бъде номиниран за министър-председател.

„В една нормална държава фигурата на премиера не трябва да има водещо значение. Има значение политика какво ще се прави как ще се прави. Бог да влезе няма ли ясна конкретика какво и как. Всичко започва и свършва с Гешев и реформа в правосъдието. Това ние е условите, дали ще пратиш македонец в космоса, дали ще увеличиш доходите, всичко това не е възможно, ако не махнем Гешев“, заяви адвокат Николай Хаджигенов.

Неуспелият премиер Василев: Само аз съм уволнявал Пеевски (на живо)

ИТН е водила неофициални разговори с Мая Манолова. Хаджигенов обаче заяви, че той е отказал да присъства.

„Вчера е имало неофициална среща между ИТН сценаристите. Неофициална тъмна среща на която ние отказахме да отидем. Защото ние показахме как да покажем как трябва да се прави това и това не е начинът да правим тъмно договорки“, каза той.

От „Демократична България“, другата политическа сила, към която беше протегната ръка за диалог обявиха, че ще разговарят с парламентарните групи след свикването на 46-то НС. В пост във Фейсбук съпредседателят на партията Христо Иванов определи и основните приоритети:

„Дълбока съдебна реформа чрез премахване на състава на ВСС и главния прокурор Гешев, мнозинство на управление без ДПС и парламентарни раследвания на „Росенец“, „Лукойл“ и ТЕЦ „Варна“. яндекс

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили