Проучват нуждите от социални услуги на общините в Русенско

0

Нуждите на общините в Русенско от социални услуги, финансирани от държавата, бяха обсъдени на работна среща, организирана от областния управител Анатоли Станев.

На срещата бе изведена необходимостта за уеднаквяване на подходите при планирането и ефективна координация между областната и общинските администрации и териториалните поделения на Агенцията за социално подпомагане в областта.

Представителите на общините се обединиха около решението, че е необходимо провеждането на работна среща на експерти от всички общински администрации, на която да обменят информация и да се обсъдят евентуални партньорства между две или повече общини за съвместно предоставяне на социални услуги.

От страна на Община Русе и Регионалната дирекция за социално подпомагане ще бъде оказано пълно съдействие за финализирането на анализите и в процеса на планиране на социалните услуги.

Планирането, което се провежда в момента, е за следващите 10 години. Конкретният брой на услугите, които трябва да бъдат разкрити в този период, ще стане ясен при изготвянето на Националната карта. По последни данни държавно делегираните социални услуги на територията на областта са 74, като най-много те са в община Русе. Във всяка от общините функционират и множество други социални услуги, които са финансирани от местния бюджет или посредством различни програми и проекти.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук