Проверяват болница, след като момче умря от токов удар от шахта

0

Здравното министерство е разпоредило проверка на столичната болница „Св. Иван Рилски“, след като в неделя момче загина от токов удар от шахта в близост до лечебното заведение. 16-годишното момче е пресичало заедно с баща си, когато стъпило върху шахтата и било ударено от ток. По първоначални данни електричеството е протекло по металния капак на шахтата, в която имало необезопасен кабел. Кабелът води към павилион в двора на болницата.

От болницата твърдят, че нямат нищо общо с инцидента.

Електрозахранването ни се извършва от два трафопоста, които се намират на територията на Болничния комплекс – във вътрешния двор на Инфекциозна болница и в сутерена на сградата на НЦОЗА. УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ няма касателство към други източници на електрозахранване“, твърдят те.

От електоразпределителното дружество ЧЕЗ също казват, че кабелът не е техен. Те обясняват, че проводникът се намира след електромера и не е тяхна собственост.

По-рано пред бТВ зам.-кметът на район „Триадица“ Христо Вълчанов обясни, че общината нямала отношения с павилиона.

„Чия е вината за случилото се, ще кажат разследващите органи, но има съмнения за неправомерни действия. Говорим за оголен кабел в шахта. Това не е нормално, някой е пипал там“, каза той.