Проверяват кадровите „кадрили“ на Нинова, сред тях е и Свободна зона-Русе

0

Ще бъде назначена проверка на кадровите „кадрили“, извършени в държавните дружества от бившия вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова.

Това обяви служебният министър на икономиката Никола Стоянов. По думите му, докато е била начело на министерството лидерът на БСП е сменила изцяло или частично болдовете на 14 от общо 18-те държавни предприятия под шапката на министерството.

„Хора, назначени след проведен конкурс, както е по Закона за публичните предприятия, са заменени на практика от такива без провеждане на конкурс, с обтекаемото „до провеждане на конкурс. След оставката на правителството бяха активирани конкурси с много кратки срокове за кандидатстване – например от петък за понеделник. За мен това не е конкурс, аз ще работя по закона за публичните предприятия“, каза министърът.

С правни „врътки“ ексдепутат от БСП оглавява „Свободна зона – Русе“

Сред случаите на „кадрови кадрили“ е и този с ръководството на Свободна зона-Русе, където след серия правни врътки бяха назначени верни на БСП кадри – бившия депутат от БСП Таско Ерменков, Станислав Младенов от столичната БСП и бившия русенски депутат Георги Стоилов, който се спряга като дясната ръка на Корнелия Нинова в Русе, и Александър Пеев, бивш кандидат за депутат от БСП-София. Решението за назначаването им беше взето на 16 юни, само седмица преди вота на недоверие към правителството на Кирил Петков, в което Нинова беше вицепремиер и икономически министър.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук