Публиката хареса „Шевролет Корвет Клир“, кметът – „Шевролет Интернационал“

0
381

„Шевролет Корвет Клир“ от 1980 година, собственост на ,частник от Провадия, получи наградата на публиката в Шестото издание на  Парад на ретро автомобили, който се проведе вчера в Русе

Награда на Кмета на Общината получи „Шевролет Интернационал“ от 1929 година, притежание на Петър Петров от Добрич

В парада се включиха над 100 колекционери на ретро автомобили и мотоциклети от всички краища на България и гости от Румъния.

Организаторите от Авто – мото клуб „РУСЧУКЪ“ , Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Община Русе  изненадаха русенци и гостите на града с разнообразни забавления.

Дамите имаха възможност да се включат в  уъркшоп „Ретро художника в мен“, а децата се възползваха от  възможността да оцветят ретро кола или сами да нарисуват такава.

Един от най-големите колекционери на цигарени кутии в България – Димитър Георгиев от Силистра беше специален гост на Парада на ретро автомобили и мотоциклети в Русе. Той показа колекцията си от пълни довоенни български кутии, като най-старата е от 1904 година.

За доброто настроение на публиката се погрижи русенската група „МИГ – 21“.

Празничната атмосфера беше допълнена и от мода в стил ретро. Посетителите имаха възможността да разгледат изложба „Модата през годините в Русе“. Тя представи хронологично промените в облеклото на русенци в периода от 1920г. до 1989г. Проучването беше направено от ученици от Професионалната гимназия по облекло „Недка Ив. Лазарова. Инициативата е етап от проекта „Истории по действителни случаи“, който се реализира от ПГО „Недка Ив. Лазарова“ по програма „Знание и растеж“ 2019, осъществявана от Фондация „Русе-град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

Колекция с типично български ретро привкус, но с поглед в настоящето и бъдещето ще представи и Модна къща „Елена Христова“. Ревюто ще бъде анонс към предстоящото Благотворително модно шоу „Етно жена“, което ще се състои на днес от 19:30ч. на Градския стадион в Русе.