Пускат безплатен интернет за студенти и преподаватели

0

Това стана ясно при представянето на платформата campus.egov.bg. Тя беше представена в присъствието на Роман Василев, министър за развитие на електронно правителство и чл.-кор. Николай Милошев, министър на образованието, младежта и науката. Платформата събира на едно място наличните електронни услуги за студенти и обединява академични интернет пространства. Порталът ще дава възможност на студентите и преподавателите да ползват и персонализират използваните от тях е-услуги, да участват активно в една новозараждаща се онлайн общност, да тестват и развиват е-услуги, които самите те считат за важни и полезни.

Освен това на разположение на студентите ще има също свободен и безплатен Wi-Fi достъп на територията на кампусите, от който те ще могат да достъпват платформата.

По думите на координатора на проекта Орлин Кузов, безплатният интернет, който платформата campus.egov.bg предлага, ще бъде достатъчно бърз. Ако обаче студентите посещават страници, които не са свързани с образование, скоростта на интернета ще пада.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук