Пускат два бързи влака Русе – Пловдив и обратно

0

За подобряване на свързаността с железопътен транспорт между Северна и Южна България ще бъде удължен маршрута на два бързи влака, които пътуват по направлението Русе – Стара Загора – Русе. За тези композиции е предвидено вече да се движат по маршрута Русе – Пловдив – Русе.

Това става ясно от Проекта за График за движение на влаковете за 2023 г., който е публикуван за обществено обсъждане на сайта на БДЖ (www.bdz.bg).

С новия график е предвидено движението на директен пътнически влак от Пловдив през Димитровград, Симеоновград, Нова Загора за Бургас. От гара Бургас пък е планирано да пътува директен влак през Нова Загора, Симеоновград до Свиленград. По този начин ще се подобрят възможностите за пътуване от Южна България до Бургас и в обратното направление.

След проявения интерес към сезонните влакове през тази година и през следващия летен сезон е планирано да се движат нощни влакове между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и между Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с връзка за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в обратното направление.

Проекта на График за движение на влаковете за 2023 г. можете на видите ТУК.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук