Пускат в експлоатация най-дългия тунел в България

0

Тунел „Железница“, част от автомагистрала „Струма“, ще бъде пуснат за движение днес, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Това е най-модерният, изграждан до момента и най-дългият тунел у нас. Тунелът е с две отделни тръби за движение. Дължината на всяка е около 2 км. Съоръжението е с всички системи за безопасност, енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика, аварийни SOS кабини, електронна система за контрол на достъпа и т. н. Между тръбите има четири напречни връзки за пешеходци и още две за автомобили, по които ще могат да минават линейки, пожарни и други специализирани машини. В случай на пътен инцидент или затваряне на една от тръбите те ще се използват за безопасно извеждане на пътниците. Изграден е и обслужващ път при южния портал на тунела откъм Симитли, площадка за хеликоптер, два моста над Суха река, подпорна стена и др.

С новото трасе пътуването към Гърция вече ще е много по-бързо, като на шофьорите няма да им се налага да чакат колоните от автомобили, които се образуваха при Благоевград.

Следващият етап е трасето да мине през Кресненското дефиле.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук