Пуснаха заповед за премахване на заведението на пл. „Батенберг”

0

Това съобщиха от общинската администрация. Разпореждането е за събаряне както на бара, така и на слънцезащитното съоръжение. Заповедта е била издадена в понеделник, 29 юли и е била изцяло съобразена с изискванията на прокуратурата.

Бизнесменът Красимир Даков, чиято собственост е заведението съобщи, че все още не е получил заповедта и че, след консултация с юристи, най-вероятно ще я обжалва, тъй като разполага с всички необходими документи и разрешителни за неговото изграждане.  От Административния съд в Русе съобщиха, че при тях все още  няма постъпила жалба срещу издаденото разпореждане като уточниха, че срокът за това е 14 дни.

Заповедта на кмета е резултат от прокурорско предписание, направено след проверка на структурата на държавен строителен контрол. Според експертите на ДНСК построеният в градинката на площад „Батенберг” обект не е преместваем, какъвто се води по документи. Разразилият се скандал доведе до там, че кметът Пламен Стоилов поиска оставката на главния архитект на Русе Симеон Рангелов и дори свика дисциплинарен съвет, на който той трябваше да бъде освободен от работа заради уронване на престижа на общината.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук