Пуснаха заповед за премахване на заведението на пл. „Батенберг”

0

Това съобщиха от общинската администрация. Разпореждането е за събаряне както на бара, така и на слънцезащитното съоръжение. Заповедта е била издадена в понеделник, 29 юли и е била изцяло съобразена с изискванията на прокуратурата.

Бизнесменът Красимир Даков, чиято собственост е заведението съобщи, че все още не е получил заповедта и че, след консултация с юристи, най-вероятно ще я обжалва, тъй като разполага с всички необходими документи и разрешителни за неговото изграждане.  От Административния съд в Русе съобщиха, че при тях все още  няма постъпила жалба срещу издаденото разпореждане като уточниха, че срокът за това е 14 дни.

Заповедта на кмета е резултат от прокурорско предписание, направено след проверка на структурата на държавен строителен контрол. Според експертите на ДНСК построеният в градинката на площад „Батенберг” обект не е преместваем, какъвто се води по документи. Разразилият се скандал доведе до там, че кметът Пламен Стоилов поиска оставката на главния архитект на Русе Симеон Рангелов и дори свика дисциплинарен съвет, на който той трябваше да бъде освободен от работа заради уронване на престижа на общината.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук