Р. Радев: Да се върнете с изпълнен мандат и проектосъстав на МС

0

Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на втората по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание – тази на „Продължаваме Промяната“.

„Получавате този мандат в първия работен ден на новата година, когато традиционно си пожелаваме здраве, когато гледаме с надежда и очакване за повече разум, диалог и разбирателство, за единение около важните за страната ни приоритети. Вярвам, че ще използване времето на настоящата седмица, за да потърсите необходимата подкрепа от останалите политически сили. Така че в рамките на 7 дни да се върнете с изпълнен мандат и проектосъстав на МС, каза президентът Румен Радев след връчването на мандата. И пожела успех на „Продължаваме промяната“.

„Използвахме празничните дни, за да дефинираме 4 национални цели, които смятаме, че обединяват хората и политическите формации, и да направим списък от дейности, които ако изпълним през 2023 г., ще се приближим към изпълнението на тези национални цели и ще върнем доверието на хората в политиците. В обсъждането на тези цели и изпълнението им се включиха 3 формации – – ДБ, БСП и БВ. Много се надявам, че и другите политически сили ще се включат. Подготвената декларация ще бъде внесена като проект на решение в НС с идеята, че НС трябва да подкрепи тези решения. Ако този проект на декларация получи подкрепа от мнозинството, ще върнем мандата със списък с министри. Ако не получи, – ще върнем мандата неизпълнен. Надявам се, че следващите дни ще бъдат изпълнени с разум. Предоставям Ви копие от тази декларация“, каза след връчването на мандата кандидатът за премиер на „Продължаваме промяната“ акад. Николай Денков.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук