Работещите в Спешна помощ: Изнемогваме, не разхлабвайте мерките

0
Снимка: БГНЕС

Работещите в спешната помощ са на ръба на възможностите си. Много от тях са заразени с коронавирус, на на все още здравите им се налага да дават допълнителни дежурства, за да има работещи екипи. Това става ясно от обръщение на Националната асоциация на работещите в спешната помощ.

Учениците – в училище след ваканцията, отварят откритите заведения

Медиците призовават да не се разхлабват ограничителните мерки, каквото намерение обяви правителството. Според управляващите от 1 април ще отворят външните части на заведенията, от 5 април – детските градини, а от 12 – училищата. Намерението им съвпадна с абсолютния засега рекорд по новозаразени – над 5000 в сряда.

Обръщение
от спешните медици
към българския народ и управляващите,
Министерство на здравеопазването отчита, ден преди …

Posted by Национална асоциация работещи в спешна медицинска помощ on Tuesday, March 30, 2021

 

„Ние искаме пациентите ни да получават своевременна и равнопоставена спешна медицинска помощ, но нямаме материален и човешки ресурс, който да отговори на ръста на заразените. Вината за закъсненията на мобилните ни екипи и лутането по болниците, закъснелите или нереализирани хоспитализации е на управляващите, които не осигуриха адекватни на ръста на епидемията противоепидемични мерки и своевременна масова ваксинация на населението.

COVID-19: Над 5000 новозаразени за денонощие!

Призоваваме министъра на здравеопазването незабавно да отмени заповедта за разхлабване на противоепидемичните мерки от 1.04.2021, защото считаме ,че тя е гавра с труда на всички медици на първа линия и заплаха за спасяване живота на нашите пациенти“, пишат от асоциацията.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили