Работна група умува върху проблемите в АОНСУ

2

Това стана ясно по време на работно съвещание, свикано от областния управител Венцислав Калчев във връзка с решаване на проблемите на обитателите на сградата, възникнали в резултат от бездействието на строителния предприемач Явор Блъсков. В срещата взеха участие още заместник областните управители, кметът на община Русе г-н Пламен Стоилов, домоуправителят г-н Марчев и г-н Христофор Филев, управител на РОЦ Русе и Разград на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи АД. От името на съкооператорите си той трябва да поиска от ЕНЕРГО-ПРО разкриване на нова партида на живущите. По този начин ще се стигне до разсрочено плащане на задълженията и пускане на тока.

Заместник областният управител г-жа Милена Хинкова се ангажира лично да проведе среща с адвоката на живущите в блока на бившето АОНСУ и да ги консултира по отношение на необходимите стъпки, които следва да предприемат за разрешаване на казуса.

По време на разговорите стана ясно още, че живеещите са подали молба в деловодството на Община Русе с искане за промяна на статута на сградата от административна в жилищна. Тази промяна е необходима, за да могат живущите в блока да получат персонални партиди за ток и вода и да заплащат по цени за бита. За да стане това е необходимо решение на Общински съвет Русе. Старейшините обаче са в отпуск и следващото редовно заседание е предвидено за средата на м. септември.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

2 КОМЕНТАРИ

  1. Поредния показател, че на Община Русе не им е до хората а до парите… Когато имат далаверка са първи но когато става въпрос за хора и правата на хората им е по лесно да се оправдаят с нещо.

  2. Не знам доколко е издържано от правна гледна точка, но мисля, че казусът налага свикването на извънредно заседание на общинарите. Все пак хората са без ток!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук