Радев похвали кабинета „Донев“ 1, пожела на втория да работи в същия дух

0

Президентът Румен Радев похвали кабинета „Донев 1”, че въпреки ограничените инструменти на една изпълнителна власт, без парламентарна подкрепа, е успял да спре „свободното падане на държавата”, да парира насадените кризи, да проведе честни избори и да открие нови възможности за възходящо развитие на страната.

Това стана по време на церемонията на встъпване в длъжност на новото служебно правителство. Това е петият служебен кабинет, който Радев назначава по време на двата си мандата.

Държавният глава поздрави първото правителство на Гълъб Донев за това, че е успяло да овладее основните фактори, които генерират инфлацията. „Нека не се заблуждаваме с постигнатите резултати. Цените на стоките от първа необходимост са инертни и продължават да растат, българите обедняват, живеят трудно и с тревога за бъдещето”, отчете той.

Президентът пожела на второто служебно правителство, оглавявано от Гълъб Донев да продължи да работи в същия дух. Като основна задача на правителството държавният глава посочи подготовката на честни и прозрачни избори. Тя обаче се усложнявала на фона на промените в Изборния кодекс. „Вярвам, че ще направите всичко, така че гласът на българските граждани да не бъде изкривен”, каза Радев.

„Очаквам решенията, които взимате, да бъдат преди всичко в интерес на българските граждани, да бъдат разумно, ясно обосновани, да водят към нашето достойно европейско бъдеще и да предлагат една добра основа, върху която следващото редовно правителство да стъпи и да продължи с летящ старт”, допълни президентът.

„Няма да участваме в предизборната кампания – това не е нашата сцена. Но ще бъдем безкомпромисни с лъжите и няма да се включваме в изкопаването на нови разделителни линии”, каза в отговор служебният премиер Гълъб Донев. Той увери членовете на Централната избирателна комисия, че може да разчитат на служебния кабинет при организирането на предстоящия вот, особено заради трудностите в процеса, очаквани заради промените в Изборния кодекс.

 

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук