Радев призова Борисов да се кандидатира за президент

0
Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се кандидатира за президент. Според него било крайно време бившият премиер да спре да използва партията си като щит и да защити честта й.

Преди няколко дни Борисов заяви, че ще пазят до последния момент в тайна кандидатите си за президент и вицепрезидент. Причината била, че искали да запазят хората си от репресии. Борисов даде за пример спрягания за кандидат бивш шеф на „Пирогов“ проф. Асен Балтов, който бе уволнен и като лекар от болницата.

Радев пък отговори, че след всичко изговорено от бившия премиер, би следвало именно той да е кандидатът. Преди години Борисов твърдеше, че ще влезе в президентската надпревара, но наскоро започна да се отрича от думите си.

Очаква се кандидатурите на Радев и вицепрезидента Илияна Йотова да бъдат официално издигнати от инициативен комитет в понеделник. Досега действащият държавен глава получи подкрепата на „Има такъв народ“, БСП и движението на бившите министри – Асен Василев и Кирил Петков.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили