Радослав Росенов с европейска титла!

0

Състезателят на БК „Русе“ Радослав Росенов спечели златен медал от Европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Пореч, Хърватия.

Носителят на Купа „Странджа“ затвърди превъзходството си в категория до 60 килограма, след като срази украинеца Максим Власюк с 5:0 съдийски гласа. 18-годишният ни талант продължава с впечатляващото си представяне при мъжете и отново показа, че го очаква много сериозно бъдеще.

Росенов проведе много умно срещата, като не позволи на по-високия си съперник да вземе предимство. Русенецът се отличи с чудесен ритъм, перфектни отклони и точни попадения, с които буквално отчая противника си. Радослав поведе по убедителен начин след първите два рунда, печелейки солиден превес в тях. Това принуди украинеца да се хвърли отчаяно напред, което пък позволи на Росенов да контрира действията му и да си подпечата още по-категорично победата.

Другият ни финалист – Рами Киуан ще боксира във вечерната сесия. По програма той трябваше да изиграе своя мач 30-ина минути след Росенов. Тъй като се изправя срещу представителя на домакините Габриел Веочич обаче, организаторите са преместили срещата в късния сеанс. Националът ни ще атакува златото при 75-килограмовите.

Бъди свободен