„Райна Гатева“ приютява възрастни хора с психични разстройства

1

Това съобщиха от общинската администрация. Изграждането на защитеното жилище ще стане с финансиране по проекта „Живот в общността”. Общата му стойност е 280 000 лв., като центъра трябва да бъде готов до края на следващата година. Центърът ще може да приюти 15 души с психични разстройства. В същото време в сградата ще има наблюдавано жилище за 8 психично болни.

По проекта е предвиден основен ремонт на сградата на дом „Райна Гатева”. Община Русе ще финансира изграждането на асансьор и естакада за инвалидни колички. Ще бъде осигурена заетост на близо 30 специалисти, които ще предоставят качествени социални услуги за целевата група – хора с психични разстройства.

От община Русе са поели ангажимент да осигурят устойчивост на проекта 5 години след приключване на финансирането му с европейски средства.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Голям проект няма що! 280 000лв. за ремонт където ще бъдат настанени 15 болни с 30 души специалисти и сигурно 50 човека персонал и като измрат ще остане само персонала на заплати! Такива болни се настаняват в сгради на един етаж, защото те не могат да се справят с асансьори! Важното е да се усвоят парите, а какво стана с прохода под линията свързващ Родина с бул. Липник?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук