Ръководството на ГЕРБ в Русе скочи срещу Росен Даскалов

0
1660
ГЕРБ ще избира

Ръководството на общинската организация на ГЕРБ в Русе не е съгласно с избирането на Росен Даскалов за ръководител на партийната организация в града.

Това се казва в нарочна декларация и прессъобщение на местната структура.

Днес, 1 август 2019 г., на свое заседание Общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Община Русе прие политическа декларация срещу разпространената в средствата за масово осведомяване информация, че с решение на Изпълнителната комисия на партията г-н Росен Даскалов е утвърден за общински ръководител на ПП ГЕРБ – Русе, пише в документа.

Декларацията е адресирана до Председателя на ПП ГЕРБ, г-н Бойко Борисов, както и до членовете на Изпълнителната комисия. Членовете на общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Община Русе се разграничават от съдържанието на публикация на официалната фейсбук страница на ПП ГЕРБ – Област Русе от 31.08.2019 г., със следното съдържание: „Росен Даскалов е утвърден за общински ръководител на ПП ГЕРБ – Русе с решение на Изпълнителната комисия на партията тази вечер“. Същата информация по-късно беше разпространена и в редица електронни издания.

В декларацията се посочва, че решението е нелегитимно, тъй като то никога не е било подлагано на обсъждане и не е съгласувано с общинското ръководство на партията. Изказва се опасението, че при формирането му Изпълнителната комисия е била подведена и не е взела под внимание волята на местните структури и разпоредбите на Устава на ПП ГЕРБ. Подчертава се, че лицето Росен Даскалов е напълно непознато като член и активист в общинската структура на ПП ГЕРБ – Русе, няма никакъв принос към организационния живот на партията, поради което не се ползва и с подкрепата на местния актив.

Русенската структура на ПП ГЕРБ заявява пълното си доверие в Председателя на партията, г-н Бойко Борисов, и настоява на предстоящото номинационно събрание за Местни избори 2019 в Община Русе, насрочено за 08.08.2019 г., да бъдат командировани представители на Изпълнителната комисия с опит в сферата на местното самоуправление, които на място да се запознаят с политическата обстановка и да придобият лични впечатления от нагласите и настроенията в местните структури.