Ранени и арестувани на митинга в София

0
191

Има шестима задържани и пострадали полицаи сблъсъците при снощните протести.

Това обявиха от полицията на среднощен брифинг. Според съобщеното там, има взривени две бомби, а полицаите са били замервани със стъклени бутилки. Един полицай е в ИСУЛ, който е бил ритан и бит на входа. Двама други полицаи също са потърсили лекарска помощ.

При опита за щурмуване на сградата на Народното събрания има счупени прозорци и червена боя по фасадата. Според полицията, акцията е била подготвена предварително.

„Бяха хвърлени още много бомбички и бутилки, а като се чупеха миреше на ацетон – запалителна течност. Аз питам кой ходи на протест с червена блажна боя и с бомбички и защо се хвърлят бутилки. Полицаите, които бяха тук, бяха без защитно облекло. Няма да допуснем нападение над полицейски служители. Голяма част от протестиращите видяха какво се случва и се разграничаваха от провокаторите. След 22 – 23 ч. голяма част от провокаторите започват да действат. Отново се опорочи протеста, досега разговаряхме с организаторите, един от тях е пострадал“, разказа заместник-директорът на СДВР ст. комисар Антон Златанов.