Рашков: Няма магистрала „Хемус“, няма и пари

0

Равносметката от начина на финансиране на строителството на магистрала „Хемус“ е, че няма нито магистрала, нито пари. Това заяви пред бТВ вътрешният министър Бойко Рашков. Той посочи, че МВР от месеци разследва случая и разкритикува прокуратурата, че не иска да се занимава с това.

От няколко дни държавното обвинение и МВР са в остър конфликт по темата „Хемус“. Прокуратурата твърди, че шефът на ГДБОП Калин Стоянов е опитал да окаже натиск върху прокурор, за да се смени с по-леко обвинението на единствения арестуван по случая – съдията по футзал Борислав Колев. МВР отрича и отговаря, че прокуратурата се опитва да смачка делото.

Полицията твърди, че Колев е човекът, на когото са носени милиони левове в сакове и чували. Парите били дадени от бюджета за строителство, но след това били прехвърлени на кухи фирми и после – изтеглени на каса.

„Строителството на втората по дължина авотомагистрала у нас е национален обект, който се очакваше от много български граждани и струва на данъкоплатците огромни финансови средства. Сега се оказа, че нито парите са налице, нито магистралата е готова“, коментира Рашков.

Той попита защо прокуратурата не е започнала разследване пред на власт да дойде служебното правителство.