Рашков обеща доказателства за подслушване

0
Бойко Рашков, Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Бойко Рашков обеща да представи още днес доказателства за подслушване на протестиращи и политици. В сряда сутринта той бе извикан за изслушване в парламента по искане на ГЕРБ. Бившите управляващи го призоваха да назове имената на подслушваните. Той отказа и заяви, че не се казва Цветан Цветанов, намеквайки как преди години бившият втори в ГЕРБ чете СРС-та от парламентарната трибуна.

„Стотици български граждани са били подслушвани по искане на специализираната прокуратура и с разрешението на специализирания съд“, заяви министърът. По думите му това е станало в рамките на дело за готвен преврат, за който бе обвинен хазартният бос Васил Божков.

Според Рашков това разследване е образувано по „мъртъв“ текст от Наказателния кодекс, който никога досега не е бил използван. Подслушването е извършено и със съдействието на ГДБОП.

„Служителите на ГДБОП са използвани като слугини“, заяви министърът.

Малко по-късно Рашков каза, че още днес ще представи на временната парламентарна комисия, която се занимава с полицейските действия по време на протестите доказателства за неправомерно следене.