Ръст на положителните проби, 16  заразени с коронавирус учители в най-голямото габровско училище!

0
763

16 учители от габровското училище Васил Априлов са заразени с коронавирус, по тази причина училището, което е средищно и е най-голямото в региона, преминава на дистанционно обучение. В класните стаи ще останат само най-малките – от първи до трети клас. Заразените деца са поставени под домашна карантина. Преустановява се и превоза на учениците, докато не бъдат готови и тестовете на шофьорите и на останалия персонал.

58 души са се заразили с коронавируса у нас през последните 24 часа, показват данните на Единния информационен портал. Това означава, че положителен резултат са дали 5,25% от изследваните през денонощието 1103 души. Най-много са установените случаи в Габрово (19 души), София (17 души) и Монтана (7 души). В Русенско новоустановени случаи няма

Разпределението на новите случаи по области:

Благоевград – 3, Бургас – 2, Габрово – 19, Монтана – 7, Пазарджик – 4, Смолян – 3, София-област – 1. София-град – 17, Стара Загора – 1, Търговище – 1.

Излекувани са 16 души. Общо 794 пациенти с коронавирус остават в болница, от които 41 са в интензивни отделения. 7 души са починали.