Растениевъд и компютърен специалист са „Студент на годината“ на Община Русе

0

Цветелина Стефанова и Ангел Иванов са „Студент на годината“ на Община Русе, съобщиха от общинската администрация.

Двама възпитаници на Русенския университет „Ангел Кънчев“ получиха наградата си – стипендия за отличен успех, трайни интереси и постижения в научно – изследователската дейност от кмета на общината Пенчо Милков. Той пожела на отличените да останат и да се развиват в родния си град.

Ангел Иванов

Ангел Иванов е студент ІV курс в Русенския университет „Ангел Кънчев“, специалност „Растениевъдство“. Чрез задълбоченост, креативност и аналитично мислене студентът е постигнал отличен успех (6,00).

Той има доказан професионален опит в изследователската и научната дейност в областта на земеделието. Участва успешно в две практики по програма Еразъм +, две поредни години печели първа награда в Научната сесия на РУ „Ангел Кънчев“ за студенти и докторанти. Пише статии за вестник „Гласът на земеделеца“. От 2020 г. Ангел Иванов работи в екипа за създаване на Университетската ботаническа градина и в момента активно участва в поддържането ѝ. Ангел Иванов  е амбициозен и креативен, с многостранни интереси и активно участие в учебния и научно-изследователски процес на Русенския университет.

Цветелина Стефанова

Цветелина Стефанова е студент ІІ курс в РУ, специалност „Компютърни системи и технологии“, факултет „Електротехника, електроника и автоматика“. Тя завършва първата година на следването си с отличен успех (6.00). Член е на Залата на славата на Международната олимпиада по лингвистика с един сребърен и два бронзови медала в индивидуалното състезание от тази престижна проява.

По време на обучението си Цветелина участва активно в различни студентски състезания, на които заема призови места:

  • бронзов медал на Националната студентска олимпиада през 2021 г.
  • първо място в Първия кръг на Университетската олимпиада по програмиране.
  • участие в подбора и подготовката на националния отбор по математическа лингвистика, който спечели 2 сребърни и 4 бронзови медала на Международната олимпиада по лингвистика
  • От 2021 г. е член на Националната комисия по лингвистика
  • Участва активно в дейностите по европейския проект Еразъм+.

Цветелина Стефанова е член на международната организация Institute of Electrical and Electronics (IEEE), като е взела участие в два онлайн научноизследователски семинара. Тя многократно е доказала възможностите си, професионализма и коректното си отношение към Русенския университет, преподавателите и колегите си.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили