Разбиха мобилна лаборатория за синтетична дрога

0
1041

В беседка разположена на остров сред язовир в местността „Горски кът” край Главиница полицаите задържали трима мъже – 28-годишния Н.Р., 33-годишния Д.П. и С.А., на 34 години, в момент на синтезиране на наркотичното вещество.

Иззети били разположените в беседката туристически газов котлон, стъклени колби и съдове, прекурсори, бутилка с течност, реагираща на метамфетамин и бяло вещество, също реагиращо на метамфетамин. По предварителни данни иззетото оборудване е използвано като мобилна лаборатория за полево извличане на синтетична дрога.

При претърсване в домовете им били намерени и иззети 286,7 г хероин, 156,9 г канабис, две бутилки с течност със специфичен мирис, химически вещества за производство на пико и електронни везни.

Тримата мъже, известни с извършване на подобна дейност, са били задържани за срок до 24 часа, като впоследствие с постановление на прокуратурата този срок е продължен до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по разследването продължава.

Малко по-късно същата нощ в района на село Зафирово били засечени двама мъже, съпричастни по случая – Г.С. (23 г.) и К.Г. (38 г.), придвижващи се с лек автомобил „Форд”. Претърсвайки колата, полицаите открили 5 г хероин и 5 г канабис, след което двамата мъже били задържани за срок до 24 часа.