Разказ за долината на Русенски Лом в издание на Националния музей на Словения

0

Текстове на д-р Искрен Великов от Регионалния исторически музей в Русе намериха място в изданието „Истории от миналото“ на Националния музей на Словения.

Д-р Великов е създал текстове за Средновековния град Червен и Ивановските скални църкви, а местата е представил като част от чудесното великолепие на региона. Той запознава читателите с долината на Русенски Лом, с първите изследователи, със защитените животински видове, с многообразието на каньона и неговите пещери. За финал е оставил възможността Българското средновековие да се превърне във виртуално изживяване. Историкът е участвал в процеса на дигитално заснемане на двата обекта, както и в поетапното им реконструиране. Резултатът от този процес може да се види с дигитални очила в залите на Историческия музей по време на презентации.

„Истории от миналото“ е продукт, който става възможен благодарение на проекта „Дунавски археологически дигитални пейзажи“, който от българска страна се представлява от Регионален исторически музей – Русе.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук