Разкриха работилница за фалшиви лични документи в Шумен

0
111
Разкриха работилница за фалшиви лични документи в Шумен

Служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” и криминалисти разкриха работилница за фалшиви лични документи в Шумен, съобщиха от местната полиция.

Задържан е 33-годишен мъж от града, които в дома си имал работилница за производство на фалшиви документи.

Работата по случая започнала след сигнал. Местен жител бил проверен, след като стоял дълго време в автомобила си. Униформените забелязали добре опакована конзолна игра. При щателна проверка било установено, че между платките на играта има четири неистински български документа за самоличност – две лични карти и два международни паспорта, изработени изключително прецизно. При извършения първоначален оглед документите, по последен образец, били трудно различими от истински.

Последвало претърсване в имоти в Шумен и село край града, ползвани от 33-годишния шуменец. Намерени били множество документи за самоличност – български и чужди, заготовки за документи в различна степен на завършеност. В помещение в апартамента, обособено като “паспортно бюро”, е открита техника за предпечат, печат и производство на неистински документи за самоличност.

Намерени били още над 100 бели на цвят пластики, подготвени за производство на лични карти и свидетелства за управление на моторни превозни средства, матрица, бои, мастила. Иззети са три компютърни конфигурации, шест принтера, гравираща машина и друга техника.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.