Разкриват нови кабинети за ваксинация срещу COVID-19 в Русе

0
225

През следващата седмица се предвижда в Русе да бъдат разкрити още три имунизационни кабинета, съобщават от Областния оперативен щаб.

Те ще бъдат в ДКЦ-1, както и в два медицински центъра, МЦ-1, по-известен като бившата Втора поликлиника, както и в „Медик Консулт“, намиращ се на ул. „Воден“ 6. Освен в тези три кабинета ваксинацията на медицинските лица ще се провежда и в сега действащите четири – в двете университетски болници „Канев“ и „Медика Русе“, Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, както и в многопрофилната болница в Бяла „Юлия Вревска“.

От щаба съобщават още, че в Регионалната здравна инспекция в Русе от базата на Българския червен кръст са пристигнали множество предпазни средства. През следващата седмица се очакват още няколко транша, като вече е създадена организация и още от днес започна разпределението на съответните санитарни консумативи в лечебните заведения от региона.

През тази и другата седмица за здравните заведения в областта се очакват общо 1750 литра дезинфектант, като 780 литра от тях са за ръце, а останалите за различни видове повърхности. Предвидени са и около 4000 защитни облекла за еднократна употреба и към 600 за многократна. Осигурени са и малко над 20 000 маски от различен клас. Очаква се и пристигането на повече от 40 000 калцуни и множество ръкавици, както и предпазни очила.