фалшиви електронни фактури

Разпространяват фалшиви електронни фактури  – вирус от името на ЕНЕРГО-ПРО

Автор:
4 дек. , 2017  

За разпространение на фалшиви електронни фактури от името на ЕНЕРГО-ПРО предупреждават от електроразпределителното дружество.

От компанията обръщат внимание, че съобщенията по външен вид наподобяват изпращаните до клиентите електронни фактури, но тези съобщения нямат нищо общо с ЕНЕРГО-ПРО. Компанията съветва своите клиентите да се отнасят с повишено внимание към получаваните под формата на електронни фактури за електроенергия имейли, като обръщат специално внимание на адреса на изпращача.

Електронните фактури, издавани от ЕНЕРГО-ПРО, винаги се изпращат като прикачен файл в PDF формат, а имейлът на изпращача задължително е с разширение @energo-pro.bg. Ако клиент получи електронно съобщение, което не отговаря на тези условия, следва да има предвид, че то не е изпратено от ЕНЕРГО-ПРО и отварянето му крие риск от заразяване с компютърен вирус.

При съмнение в достоверността на имейл, получен от името на ЕНЕРГО-ПРО, може да се направи проверка на денонощния телефонен номер на компанията 0700 1 61 61.Comments are closed.