тютюнопушенето в обособени помещения

Разрешават пушенето в обособени помещения?

Автор:
13 апр. , 2018  

НФСБ ще предложи законопроект за промяна в Закона за здравето, с който да се разреши тютюнопушенето в обособени помещения, т.е да се възстанови частично стария режим. Това каза по държавната телевизия вицепремиерът по икономическа и демографска политика Валери Симеонов. По думите му, не разбира смисълa да се ограничава тютюнопушенето в заведения за хранене – забрана, която и без това не се спазва.

Законът за тютюнопушенето трябва да отговаря на нормативите, но и на реалните нужди на обществото. Ако искаме да съдействаме на бизнеса, каквато е целта на НФСБ, в туристическите обекти трябва да има възможност тези хора да пушат и да не си гонят клиентите, каза Симеонов. НФСБ не искат старият режим да се възстанови напълно, тоест ще остане забраната за пушене на определени обществени места като театри, зали и така нататък. Вицепремиерът припомни, че наскоро Австрия е върнала възможността да се пуши в обособени помещения.

Симеонов каза още, че се предвижда отделна такса за апартхотелите по Закона за месните данъци и такси, която трябва да се плаща от всеки собственик на апартамент в курорт, а размерът й ще зависи от типа курорт.

Третият законопроект, подготвен от НФСБ, е свързан с прецизно уточняване на понятието “преместваем обект” и с изискванията към него. Предвиждат se промени и в Законa за хазарта, сред които и премахване на оповестяването на игрите и спечелилите печалби.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.