Разрешиха спортуването на закрито /ВИДЕО/

0
126

От днес, 22 май, се разрешават колективните спортни занимания на закрито, без състезателен характер и без публика.

Това пише в заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, публикувана на сайта на министерството. От вторник, 26 май пък се разрешават спортните занимания за деца до 18-годишна възраст на закрито и на открито. В заповедта изрично се подчертава, че заниманията също не трябва да имат състезателен характер и трябва да са без публика.

В Русе волейболен клуб започна тренировки на открито още преди дни, но без топка. Целта е децата да се подготвят за момента, в който ще влязат в залата. Новината, че това ще се случи скоро, определено ги зарадва.

„Днес ще тренираме пак за качества, на две групи разделени децата. Основно ще работим за сила долни райници ще възстановим уменията за координация в атака блокада. всикчо което когато влзем в зала ще ни бъде необходимо когато влезем в зала.“, споделя треньорът Сашо Тодоров.

Изключение от забраната за провеждане на спортни мероприятия на открито и на закрито се допуска и по отношение на самостоятелните плувни комплекси и басейни, като не се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти.