Разследват шефа на сектор „Културно-исторически ценности“ в ГДНП

0
две нарколаборатории – в София и в Русе

При акция вчера са били обискиран  дома и кабинета на висш полицай от Главна дирекция „Национална полиция“, съобщи „По света и у нас“.

Става дума за Ангел Папалезов, шеф на отдела за борба с трафика на културни ценности в ГДНП. Твърди се, че по оперативни данни той е близък до Васил Божков – Черепа. В края на миналия месец със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков, Ангел Папалезов е бил включен в екип, който да проверява ГДБОП във връзка със скандалите около СРС-тата. Няколко дни по-късно обаче е изведен от екипа.

По време на акцията в късните часове на вторник са иззети множество документи, информира Нова телевизия. Повдигнато му е обвинение за участие в организирана престъпна група.

Ангел Папалезов заема поста в Националната полиция поста след пенсионирането на Кирил Христосков, който пък като пенсионер започва да работи във фондация „Тракия“ на Васил Божков.

Вътрешният министър Бойко Рашков коментира в интервю за сайта „Бърд“, че прокуратурата е влязла в МВР и провежда обиски, а целта е да се попречи на разкриването на истината за незаконните подслушвания на политици.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили