Разследват трима русенци, установени с наркотици

0

Образувани са бързи производства срещу трима русенци са установени с наркотици през почивните дни, съобщават от полицията в Русе.

Пред входа на подземния паркинг на търговски комплекс в гр. Русе, полицейски служител забелязал лице известно на полицията, като Р.А. на 39 години, да се оглежда съмнително пред паркинга. Спрял пред него с автомобила и след като го видял, гражданинът хвърлил на земята пакетче, съдържащо суха тревна маса и електронна везна. Опитал се да избяга, но бил задържан полицейския служител до идване на полицейски екип от Първо РУ – Русе. При тестване с нарко полеви тест „Canabus test“ веществото е реагирало на марихуана. Близо до мястото било установено и друг 38 годишен гражданин, който заявил, че имал уговорка с Р.А., да се срещнат, за  да си закупи 1 гр. марихуана. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.

При  обход по  ул. „Вега“, в близост до надлеза на бул. „Христо Ботев“ полицейски служители от  Второ РУ забелязали лице, което установили като Г.Г. на 30 години от гр. Русе. При поведен разговор с него той извадил от джоба си и предал с протокол за доброволно предаване 1 бр. ръчно свита цигара, съдържаща зелена суха тревна маса, за която заявил, че  е марихуана, както и хартиен свитък с ластик съдържащ вещество, за което Г.Г. заявил, че е метаамфетамин. По случая срещу Г.Г. е образувано бързо производство за престъпление по чл. 354а, ал. 5 от  НК.

На светофара пред МОЛ-Русе, полицейски служители от Второ  РУ забелязали лек автомобил „Шкода  Октавиа“ с русенски регистрационен номер, управлявана  от лице  от мъжки пол, което  преди  време са спирали за държане на наркотици. Автомобилът, управляван от 40-годишния И.И. бил спрян на паркинга на търговския обект. При проведена  беседа с  него той извадил жълто  цилиндърче, съдържащо кристална бучка, като заявил, че  го  е намерил в близост до дома си. И.И. предал с протокол за  доброволно  предаване  кристалното  вещество, което при направения полеви  наркотест е реагирало положително за метамфетамин. По  случаят е  образувано  бързо производство срещу И.И. за престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук