Реконструират „Тортата“ край Бяла

0
1759
Затруднено е движението

Популярното като „Тортата“ кръгово кръстовище на пътя Русе – Велико Търново, край гр. Бяла ще бъде реконструирано и обновено.

Това съобщи на брифинг с журналисти Стилиян Станев- началник на група в сектор „Пътна полиция“ в Русе. Като причина ст. инспектор Станев посочи голямата концентрация на пътно-транспортни произшествия в района на натовареното кръстовище. По думите му, в момента се подготвя проект за неговата реконструкция. Извършен е оглед от комисия с участието на представители на полицията, на Областното пътно управление и на община Бяла.

Наклоните в кръстовището ще бъдат намалени, ще се поставят още пътни знаци, ще има допълнителна сигнализация и осветяване, уточни ст. инспектор Станев. Той допълни, че в момента се извършва и основен ремонт на участък от пътя Русе – Бяла.

Кръговото кръстовище беше изградено след тежката катастрофа между автобус и камион при моста на река Янтра през декември 2006 г., при която загинаха 18 души. Целта бе районът да стане по-безопасен. Въпреки направените подобрения обаче, в района продължават да стават голям брой пътно-транспортни произшествия и по тази причина в полицейските статистики той се води като участък с концентрация на пътно-транспортни произшествия.