Рекорден студ в Пьонгчанг

0
42
на път да счупи всички рекорди

Макар че самото название „Зимна Олимпиада“ предполага ниски температури и много сняг, студът в Южна Корея е на път да счупи всички рекорди. Игрите в Пьонгчанг се очаква да бъдат най-студените в историята.

на път да счупи всички рекордиРекордният студ притесни сериозно спортистите в навечерието на белия форум. Американската делегация предприе спешни мерки и екипира своите състезатели със специално облекло, затопляно с батерии.

Към момента списъкът на най-студените Олимпиади се оглавява от игрите в Лилехамер през 1994 година, когато термометърът отчиташе около минус 11 градуса. Сега очакванията са вечерните надпревари да преминават при минус 20 и дори минус 30 градуса. За церемонията по откриването, която започва в 20 часа местно време в петък, синоптиците прогнозират около минус 10, придружени от смразяващ вятър.

Самата церемония ще бъде и първото вледеняващо изпитание за спортистите, които ще трябва да прекарат прави и неподвижни около 3 часа. Щабовете усърдно предприемат мерки за защита на състезателите. Най-иновативни към момента са американците, които ще ползват отопляеми с батерии дрехи.