Рекордно поскъпване на природния газ

0

Природният газ поскъпва с рекордните 60% през август. Това става ясно от решение на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Утвърдената цена на природния газ за м. август, считано от 1 август, е в размер на 297,89 лв./MWh (около 152 евро/MWh), без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. На тази цена „Булгаргаз“ ще продава природен газ на крайните снабдители на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

Като основна причина за високия ръст на цената за август за повишената цена на природния газ от КЕВР посочват агресията на Русия в Украйна.

Комисията е определила цената след извършен подробен анализ на предоставените данни и документи във внесеното на 1 август ценово заявление на „Булгаргаз“.

От регулатора уточняват, че необходимите количества природен газ за август са осигурени от „Булгаргаз“ и със сключен договор за доставка на втечнен природен газ (LNG). Общественият доставчик е изискал оферти от търговци на природен газ от региона и по критерий „най-ниска доставна цена“ е сключил договори с две компании.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук