Ремонтът на Дунав мост започва в края на юни

0

Ремонтът на Дунав мост при Русе ще започне в края на юни, съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова-Касабова.

Ремонтните дейности по съоръжението, което след по-малко от месец ще празнува 70-ия си „рожден ден“, ще продължи две години, а стойността му е приблизително 45 млн. лева, които са осигурени от държавния бюджет. Ремонтираният участък ще бъде с дължина от 1100 м в българската територия на моста, като ще бъдат сменени панелите на моста, хидроизолацията, пътната настилка, както и всички метални елементи на моста. Па думите на Коритарова, по време на ремонтните дейности движението да бъде само в едната лента, като ще бъде организирано със светофар.

„Анализите ни показват, че няма да има по-големи задръствания от тези в момента, но за да сме обективни, предвиждаме започването на информационна кампания, която своевременно да информира за организацията на движение“, каза Коритарова. По думите й, възможно е в много кратки периоди движението да бъде спирано напълно, но за това хората ще бъдат информирани. Коритарова каза още, че е предвидено към края на юли да бъде пусната и фериботна връзка, която да облекчи трафика с камиони, ползващи Дунав мост.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук