Ремонтът на Градския стадион – с ускорени темпове

0
Ремонтът на Градския стадион

С усилени темпови върви ремонтът на Градския стадион в Русе.

Два багера вече са разровили половината от терена и напредват все повече. Те премахват почвата, която е върху пясъчната настилка. В нея ще бъде изработена системата за поливане на терена. Ако се появи финансова възможност, ще бъдат поставени и тръби за отопление на игрището.

През уикенда са били изкопани и четирите дупки, в които ще се набиват пилотите за стълбовете на новото осветление. Тези отвори за фундаментите на носещите тела в долната си част са издълбани с дължина и ширина по 4 м, но в горната ще бъдат намалени и ще бъдат с размери два на два метра. Заради особеностите на Русе и проблемите, които създава льосовата почва, стълбовете за осветление ще бъдат поставени на трибуните, с което малко ще се намали капацитетът на Градския стадион в Русе за зрители. Неочакваното решение бе доста коментирано из социалните мрежи през седмицата, но феновете на „Дунав” се обединиха около идеята, че и така и по-добре спортното съоръжение да ъде готово в най-скоро време.

Осветителните тела ще се захранват от два независими един от друг трафопоста. Идеята е така да има осигурено захранване и при сривове на напрежението. По думите на шефа на общинското предприятие „Спортни имоти“ Веселин Богданов, ше има и отделни прожектори, които да бъдат светят при спиране на електричеството и публиката да може да излезе от стадиона при минималната необходима осветеност