Ремонтът на моста в Николово приключи, обезопасяването – не съвсем

0
44
моста в с. Николово

Дългоочакваният ремонт на моста в с. Николово приключи, но остава въпросът, доколко районът е обезопасен и доколко съоръжението е функционално.

След повече от 10 години, жителите на село Николово са доволни, че ремонтът на моста по централната улица вече е направен и приключи преди дни. Хората с облекчение споделят, че огражденията, които се е налагало да заобикалят цели 4 години, вече са свалени.

Вижда се, че мостът вече не пропада. Жителите казват, че работата е свършена качествено и в срок. Все още обаче липсва пътна маркировка и сигнализация. Т.нар. „легнал полицай“ също не е обозначен. Според Янка Тодорова, жител на с. Николово това е предпоставка за пътни инциденти.

Жителите на селото се надяват, че довършителните работи по моста ще бъдат факт съвсем скоро. Липсват обаче и тротоари, пешеходни пътеки и обозначителни знаци.

„Трябва да се довърши работата от двете страни на моста, по тротоарите, да се направи до края на пешеходните пътеки, за да може да вървят децата. Това е пред училището и децата вървят навсякъде. Не може да се остави така, на половина работа“, каза Янка Тодорова.

Макар и след ремонт, мостът по главната улица в Николово си остава проблемен, убедени са жителите на селото. Причината – той се намира точно пред училището, в което няма лавка. Затова се налага децата да пресичат централната улица, за да стигнат до магазина на отсрещния тротоар.