Ремонтират първо естакадната част на Дунав мост

0
Петте

Ремонтът на българския участък на Дунав мост при Русе ще започне от естакадната част на съоръжението, която е в самото начало на конструкцията.

Това стана ясно от проведена среща на областния управител Драгомир Драганов и заместника му Георги Георгиев с представители на държавни и местни институции, имащи отношение по темата. В срещата участваха и от ДЗЗД „Дунав мост“ – консорциумът, който ще изпълнява дейностите.

Първият затворен участък ще бъде с дължина от около 400 метра и той ще обхваща лентата за влизане в България. Дейностите в този участък ще продължат пет месеца. Движението там ще се извършва двупосочно в лентата, която води към Румъния.

Изпълнителите от ДЗЗД „Дунав мост“ увериха, че по време на ремонта няма да се стигне до забавяне в работата на граничния пункт и пропускането на трафика през моста няма да бъде нарушено. За целта ще бъде монтирана светофарна уредба, която ще регулира преминаването както на леките, така и на товарните автомобили в затворения участък.

Този петък Драганов и Георгиев ще се срещнат с префекта на Гюргево, както и с представители на румънските институции. В рамките на срещата ще бъдат обсъдени различни възможности за облекчаване на трафика по време на ремонта на моста. Сред мерките, които предлага областният управител е въвеждането на система за по-ефективно управление на трафика. Такава система би могла да включва взаимно признаване на резултатите от притеглянията на товарните автомобили, защото сега на практика се извършва двоен контрол както от българска, така и от румънска страна. Друга мярка, която предлага Драганов е от страна на Агенция „Митници“ да се осигури възможност за заплащане онлайн на таксата за преминаване през мостовото съоръжение в посока от България към Румъния. Проучват се и възможностите за осигуряване на трасе с автоматизирано работно място, на което да се извършва безкасово заплащане.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук