„Рено“ изгоря на кръстовището край „Олимп“

0
мебелна фабрика
Снимка: Архив

Това съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе. Инцидентът станал в раннния следобед на бул. „Липник“, на кръстовището край „Олимп“. Заради инцидента за около половин час движението през оживеното кръстовище е било затруднено, тъй като се наложило полицията частично да отцепи движението.
В автомобила са пътували трима души – двама мъже и една жена, които за щастие не са пострадали. По думите на собственика на автомобила, огънят е тръгнал някъде отдолу от двигателя и за минути е обхванал предния отсек. Пътниците са имали само време да излязат. Те са се опитали да потушат огъня със собствения си пожарогасител, но не са успели. Шофьорите на другите автомобили наоколо също са се опитали да помогнат, но огънят е бил потушен едва след появата на екипа на пожарната.
Автомобилът е минал технически преглед и пълно обслужване на газовата си уредба, която за щастие не е експлодирала. Пътничката в колата се оказала доста съобразителна и излизайки от горящия автомобил, взела със себе си намиращата се вътре преносима газова бутилка. Докато мъжете са звънели за помощ и са гасили с пожарогасителите, тя е захвърлила в храстите полупразната газова туристическа бутилка.
Вследствие на пожара купето на „Рено“-то е унищожено напълно. Изгорели са арматурата, седалките и тапицерията. Пътниците са се отървали единствено с уплаха.