„Рено“ възражда соцлегендата „Москвич“?

0
Масови проверки за изоставени автомобили

За това намеква информацията, че руското представителство на френската компания е подала заявление за регистрация на търговската марка „Москвич“, както и за емблемата, украсяваща популярните автомобили.

Както съобщава Msk Agency, „Рено Россия“ е подала в Роспатент няколко заявки, които ще позволят на компанията да придобие словесното обозначение „Москвич“ и емблемата, която използваха автомобилите, произведени от московския завод АЗЛК. Всичките регистрационни документи са подадени в общ пакет на 7 октомври, като руското представителство на Рено се явява единствен заявител.

Съдейки по текста на съпроводителните документи, „Рено“ регистрира бранда във всичките възможни варианти на изписване, вкл. и англоезичното Moskvich. От прессслужбата на ЗАО „Рено Россия“ засега не коментират предприетия ход. Затова и не може да се гадае дали и кога ще видим на пътя новия „Москвич“.

Създаденият през 1945 г. Московският Автомобилен Завод Ленински комсомол (АЗЛК), който произвеждаше автомобилите „Москвич“, беше обявен във фалит в началото на 2015 г. Последния модел излезе на пазара с името „Княз Владимир“.

През 2001 г. монтажът на колите бе спрян поради изпадането на предприятието в несъстоятелност, а от 2002 г. бе преустановено и производството на резервни части.

 

 

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук